Opis
STIL:
Vrhunsko bijelo suho vino
SORTNI SASTAV:
Žilavka
SADRŽAJ ALKOHOLA:
13%
PROCES VINIFIKACIJE:
ručna berba, maceracija 4-6 sati, hlađenje na temperaturu od 6 °C kroz izmjenjivač topline, bistrenje i pretakanje, kontrolirana fermentacija 30 dana na 16 °C.
DOZRIJEVANJE:
6 mjeseci u inox spremniku, 1-2 mjeseca u boci
KARAKTERISTIKE:
Zelenkaste je boje sa žućkastim odsjajem. U dubokom i profinjenom okusu dominiraju agrumi poput grejpa i limuna, zatim sa naznakama vinogradarske breskve i profinjena mineralnost. Svježe, elegantno, dobro strukturirano vino koje dugo zadržava okus u ustima. U vrlo je dobroj kondiciji. Snažno, potentno i bogato vino za znalce.
HRANA I SERVIRANJE:
Preporuča se piti uz janjetinu, kuhanu ili pečenu na ražnju, zatim uz jegulju i uz druge slatkovodne ali i morske ribe, uz sir iz mijeha i pršut. Pije se rashlađeno na temperaturi 10 – 12 °C.
Ashton Porter –
Excellent product! I will be shopping again soon
dovlo (Potvrđen vlasnik) –
Ekstra!