Opis
STIL:
Vrhunsko bijelo suho vino
SORTNI SASTAV:
Žilavka i Chardonnay
SADRŽAJ ALKOHOLA:
13%
PROCES VINIFIKACIJE:
ručna berba, maceracija 4-6 sati, hlađenje na temperaturu od 6 °C kroz izmjenjivač topline, bistrenje i pretakanje, kontrolirana fermentacija 30 dana na 16 °C.
DOZRIJEVANJE:
Selekcionirani grozdovi žilavke prešani su nakon čega je uslijedila fermentacija i dozrijevanje u inox tankovima, dok je chardonnay fermentirao i dozrijevao na talogu u drvenoj bačvi od 500 litara punih 12 mjeseci.
KARAKTERISTIKE:
Zlatnožute boje i vrlo izraženog,slojevitog mirisa zrelog voća,s notama vanilije i drveta. Kompleksnog i bogatog okusa.
HRANA I SERVIRANJE:
Preporuča se piti uz janjetinu, kuhanu ili pečenu na ražnju, zatim uz jegulju i uz druge slatkovodne ali i morske ribe, uz sir iz mijeha i pršut. Pije se rashlađeno na temperaturi 10 – 12 °C.
Recenzije
Još nema recenzija.