Skip to content Skip to footer

Domano cuvée white

24.95 KM

Limitirana serija ovog vina je nastala kupažom sorti Žilavka i Chardonnay u jednakom omjeru. Selekcionirani grozdovi žilavke prešani su nakon čega je uslijedila fermentacija i dozrijevanje u inox tankovima, dok  je chardonnay fermentirao i dozrijevao na talogu u drvenoj bačvi od 500 litara punih 12 mjeseci. Nakon kupažiranja, vino je napunjeno u boce i odležalo je neko vrijeme prije puštanja na tržite. Zlatnožute boje i vrlo izraženog,slojevitog mirisa zrelog voća,s notama vanilije i drveta. Kompleksnog i bogatog okusa.

Kategorije: , Oznake: , , , Proizvod ID:19973

Opis

STIL:
Vrhunsko bijelo suho vino

SORTNI SASTAV:
Žilavka i Chardonnay

SADRŽAJ ALKOHOLA:
13%

PROCES VINIFIKACIJE:
ručna berba, maceracija 4-6 sati, hlađenje na temperaturu od 6 °C kroz izmjenjivač topline, bistrenje i pretakanje, kontrolirana fermentacija 30 dana na 16 °C.

DOZRIJEVANJE:
Selekcionirani grozdovi žilavke prešani su nakon čega je uslijedila fermentacija i dozrijevanje u inox tankovima, dok  je chardonnay fermentirao i dozrijevao na talogu u drvenoj bačvi od 500 litara punih 12 mjeseci.

KARAKTERISTIKE:

Zlatnožute boje i vrlo izraženog,slojevitog mirisa zrelog voća,s notama vanilije i drveta. Kompleksnog i bogatog okusa.

HRANA I SERVIRANJE:
Preporuča se piti uz janjetinu, kuhanu ili pečenu na ražnju, zatim uz jegulju i uz druge slatkovodne ali i morske ribe, uz sir iz mijeha i pršut. Pije se rashlađeno na temperaturi 10 – 12 °C.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Domano cuvée white”