Skip to content Skip to footer

Domano suvenirnica, prodaja vina

Smještaj tvrtke Vina Domano u Domanovićima je jedinstven, uzevši u obzir da se u njezinoj okolici nalazi nekoliko kulturnih, povijesnih i turističkih lokacija i spomenika od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu. Nekih 10 kilometara zapadno i jugozapadno od naše lokacije, te nekih 20 minuta vožnje automobilom, nalazi se srednjovjekovna utvrda Počitelj, villa rustica Mogorjelo iz vremena rimske antike, te park prirode Hutovo blato.

Nekih 20 kilometara istočno od naše lokacije, te nekih 30 minuta vožnje automobilom, nalazi se nekropola radimlja iz doba srednjeg vijeka, zatim ilirski antički grad Daorson, te srednjovjekovna utvrda Stari Vidoški grad. Treba istaći i blizinu Mostara (Stari most) i Blagaja (Stjepangrad, vrelo Bune i tekija) nekih 30 kilometara sjeverno, Međugorje (Gospino svetište) nekih 25 kilometara zapadno te Dubrovnik nekih 112 kilometara južno od naše lokacije.

U dijelu naše vinarije nalazi se kušaonica vina koja sa unutarnjim zatvorenim dijelom i vanjskom ljetnom terasom s pogledom na vinograde ima kapacitet od 150 sjedećih mjesta. Kušaonica je izgrađena u starom Hercegovačkom stilu, s nijansama modernog i funkcionalnog, koja je pravo mjesto za okupljanje istinskih ljubitelja vina ali i entuzijasta željnih spoznaje o dobroj kapljici, njenom nastanku, čuvanju i kušanju…

Multifunkcionalnost prostora pruža mogućnost organiziranja rođendanskih proslava, ali i sastanaka, konferencija, seminara i drugih poslovnih skupova. Naši enolozi i tehnolozi rado će vas provesti kroz podrume prezentirati i pojasniti sve Vama do sada nepoznanice vezane oko procesa proizvodnje i čuvanja vina.

Dobrodošli ste na degustacije naših vina u kojima možete uživati kušajući vina po vašem izboru uz hercegovačke
delicije (peka, hercegovački pršut, livanjski sir,…). Svaku vašu želju nastojimo ispuniti na najbolji način.
Kušaonica je zatvorenog tipa i sve vrste proslava i skupova se unaprijed dogovaraju.